Descoperirea cunoştinţelor
/ Knowledge Discovery >> Descoperirea cunoştinţelor >> sănătate >> sănătate mentală >> vise somn >>

De ce sunt unii oameni se trezesc foarte devreme, iar altele sunt bufnițe noapte?

Why sunt unii oameni se trezesc foarte devreme, iar altele sunt bufnițe noapte? De ce sa unii oameni se trezesc foarte devreme, iar altele sunt bufnițe noapte?

După cum am scrie acest lucru, mea zi de lucru part-time este doar inceputul, dar sotul meu este ascuns în pat, visând vise dulci despre meciurile de tenis și Corvette și alte chestii pe care o iubește ... la 09:29 El este pasăre devreme chintesenta, și, deși eu nu T destul califica ca o bufnita de noapte, eu prefer cu siguranta de a transforma într-un pic mai târziu, în seara decât el, și, desigur, ridica mai târziu de steagul lui 05:30

Se pare că iubitul meu este o rudă raritate, ca doar aproximativ unul din zece oameni se califica păsări ca adevărați devreme, sau ciocârliile (lovind fân în jurul 21), în timp ce două din zece clasifica ca bufnite, arderea uleiului de miezul nopții-sau-mai pe o bază consistentă. Restul dintre noi (inclusiv eu) se încadrează undeva la mijloc, adesea menționată ca colibri, și sunt confortabile pornire lovind după cum este necesar în scopuri sociale sau legate de muncă, chiar dacă am putea avea tendințe de bufniță sau larkish [surse: Smolensky și Lamberg , Breus]. Este destul de ușor de la fața locului oameni adevărați dimineață pentru că începe în mod constant zilele lor mai devreme, chiar și la sfârșit de săptămână, în timp ce oamenii de noapte care sunt forțați să funcționeze pe un program normal de zi a săptămânii savura un somn bun-in.

Deși eu am fost întotdeauna de părere că acest comportament este învățat, stiinta face darndest sarcina de a dovedi mă înțelegeți greșit. De fapt, de cercetare pare să indice fatis la genetica ca vinovatul pentru daca cineva se trezește luminoase-ochi și coadă stufoasă sau nu. " descoperiri recente sugerează că există "gene de ceas", care se execută ritmul circadian uman, " explică Michael Breus, Ph.D, DABSM, autor al Secretele de a dormi succes.

In mod specific, modificari la o gena cunoscuta sub numele de PER1 poate afecta statutul devreme bufniță pasăre /noapte, ca este o componentă a unui grup mai mare de gene cunoscute a avea un impact ritmul circadian. Se pare că, chiar și variații minore la PER1 poate afecta timp naturale creștere-și-Shine corpului, și se pare că trupurile noastre sunt amorsate destul de mult de la nastere de a avea preferințe specifice [Sursa: Borreli]. Acest card wild genetic, probabil, explica de ce unii dintre noi au ritmuri mai circadian, care rezultă în

Page [1] [2] [3] [4]