Descoperirea cunoştinţelor
/ Knowledge Discovery >> Descoperirea cunoştinţelor >> sănătate >> Condiții boli >> artrită >>

Ce este osteoartrita medial compartiment?

What este medial osteoartrita compartiment?
Ce este osteoartrita medial compartiment?

Medial compartiment osteoartrita implică articulației genunchiului, în care stratul de amortizare dintre oasele genunchiului se deteriorează în timp. Deteriorarea acestui strat pernă, de asemenea, cunoscut sub numele de cartilaj, rezultate in oasele tale genunchi frecarea împreună. De-a lungul timpului, acest lucru duce la dureri de genunchi, rigiditate articulara genunchi și umflarea [sursa: FamilyDoctor.org]. Osteoartrita a genunchiului este cel mai comun tip de osteoartritei. Aceasta poate duce la dificultăți cu sarcinile de zi cu zi, pur și simplu, cum ar fi mersul pe jos, merge pe scari, de funcționare, sărituri, și obținerea în și din scaune. Ca urmare, moderată până la severă osteoartritei compartiment medial poate duce la invaliditate [sursa: NIAMS].

meniscul medial al genunchiului este un tampon cartilaj între osului coapsei (femur) și tibiei (The tibie). Un menisc medial sănătos este netedă și permite oasele să alunece fără frecare. Meniscului cartilajului absoarbe de asemenea șoc din circulație [sursa: NIAMS]. Un genunchi cu compartiment medial osteoartrita are un menisc medial uzate sau chiar inexistente, care rezultă în frecare între femur și tibie ori de câte ori vă mutați sau îndoiți genunchiul. De-a lungul timpului, leziuni ale articulației poate duce la malformații genunchi. Nu poate fi, de asemenea, depozite de os mici în jurul articulatiei genunchiului, cunoscut sub numele de osteofite sau pinteni ososi [sursa: NIAMS].

Există mai mulți factori de risc pentru dezvoltarea medial osteoartrita compartiment, inclusiv genetica, varsta si biologice si de mediu factori. În special, leziuni la genunchi anterior sau efort continuu pe genunchi pot predispune să medial osteoartrita compartiment mai tarziu in viata. Oamenii care se angajează în muncă manuală sau de mare impact sport, de exemplu, au un risc crescut de a dezvolta osteoartrita medial compartiment. Obezitatea este un alt factor important de risc. Excesul de greutate pune presiune suplimentară pe genunchi, ceea ce duce la o mai mare uzura cartilajului-a lungul timpului. În cele din urmă, nivelul de estrogen la femeile următoarele epuizate menopauza este un alt factor de risc pentru dezvoltarea medial compartiment osteoartrita. [Sursa: Arthritis-treatment-and-relief.com]
Lansarea video corp invadatorii: Artrita de testare