Descoperirea cunoştinţelor
/ Knowledge Discovery >> Descoperirea cunoştinţelor >> animale >> animale salbatice >> viermi >>

Worm

Worm
Răsfoiți articol Worm Worm

Worm, un animal care are un corp moale, lung, de obicei, fara picioare. Un vierme este un nevertebrat, un animal fără coloană vertebrală. Viermii au o varietate de forme, care seamănă cu obiecte cum ar fi fire, panglici, și torpile. Unele viermi (cum ar fi anumite viermi condus-spinoase) sunt de dimensiuni microscopice; altele (cum ar fi anumite tenii) pot creste pana la o lungime de mai mult de 75 de picioare (23 m). Unele viermi, cum ar fi râme, sunt liber de viață. Altele sunt paraziți de plante sau alte animale, și de multe ori provoca boli grave.

Unele larve de insecte, cum ar fi viermi de mătase și viermi, sunt de obicei numite viermi. Cu toate acestea, biologii nu consideră insecte pentru a fi viermi. Biologii clasifica viermi într-un număr de grupuri mari numite phyla. Mai mult de 15 phyla de viermi sunt, în general recunoscute; Cele mai frecvente sunt enumerate mai jos. Cei phyla în care viermi au cea mai simplă structura caroseriei sunt listate primele.

Platyhelminthes. Flatworms. Acest grup include planarians, flukes, și a teniei. și referințe.)

Nemertina, sau Rhynchocoela. Viermi panglică. Cel mai trăiesc în mare. Un vierme panglică are o trompă lungă care îl folosește pentru a captura prada. .)

Nematoda. Rotunzi. Unele sunt paraziți de plante sau animale; alții trăiesc în sol, în apa de mare, sau în apă dulce. și referințe.)

Nematomorpha. Hairworms. Viermi sarmos care se gasesc in apa de mare, apa dulce, și sol umed. Larvele trăiesc ca paraziți în anumite animale. .)

acanthocephala. Viermi spinoase capete. Un vierme cu cap de spinoase are o trompă spinoase (un organ lung în partea din față a corpului), care îl folosește pentru a se ancora la perete intestinul unui animal, în cazul în care trăiește ca un parazit.
Acanthocephala folosește trompa sale spinoase pentru a ancora se că zidul intestinul unui animal.

Annelida. Viermi segmentate. Acest grup include râme, lipitori, și viermi tub. și referințe.)

chaetognatha. Arrowworms. Viermi marine cu organismele transparente, în formă de torpilă.

Hemichordata. Acest grup include viermi-marine ghindă viermi cu deschideri branhiale; ei trăiesc în vizuini în formă de U.