Descoperirea cunoştinţelor
/ Knowledge Discovery >> Descoperirea cunoştinţelor >> animale >> animale salbatice >> mamifere >>

Cheetah

Cheetah
Răsfoiți articol Cheetah Cheetah

Cheetah, sau vanatoare Leopard, un animal din familia pisica. După abundente din Israel spre est, prin nordul Indiei, ghepard este acum găsit în sălbăticie doar în zonele izolate din Orientul Mijlociu și regiunile adiacente la nord și sud. Ghepard este o specie pe cale de dispariție al căror număr a fost mult redus prin overhunting și distrugerea habitatului său natural.

Deși o pisica adevarata, ghepardul seamănă cu câinele, în special ogarul, în multe privințe. Ghepard este cea mai rapidă dintre toate animalele terestre; se poate rula 70 de mile pe oră (113 km /h) pentru distanțe scurte. Picioarele sale sunt lungi si labele sale sunt mici. Spre deosebire de alți membri ai familiei pisica, ea are gheare scurte, scos din teaca.

Corpul Ghepardul adult este de aproximativ 50 inch (127 cm) lungime. Coada lunga, stufoasa este de aproximativ jumătate din lungimea corpului. Culoarea ghepard de variază de la galben tawny la o piele de bivol pal sau alb gri. Acesta este uniform reperat pe laturile sale superioare. Cele pîntecele sunt de culoare albă și nepătat de bărbie la coadă. O linie neagră distinctiv se extinde de la ochi la colțul gurii, pe fiecare parte a capului scurt, lat.

ghepardul este Acinonyx jubatus din familia Felidae.