Descoperirea cunoştinţelor
Knowledge Discovery >> Descoperirea cunoştinţelor >> animale >> animale salbatice >> mamifere >> 

Face lilieci gem celorlalți sonarul? Lilieci

 
Do gem sonar celuilalt? Review Nu lilieci gem sonar celuilalt?

Toate creaturile vii în încercare sălbatic pentru a obține un avantaj atunci când vine vorba de a găsi masa lor viitoare. Unele animale folosesc dimensiunea în avantajul lor, în timp ce altele se bazează pe viteza sau capacitatea de a face un sunet amenințător. Cercetatorii au descoperit recent că, chiar liliacul destul de nevinovat în căutarea are un truc care poate fi folosit pentru a contracara încercările de vânătoare de lilieci rivale.

Liliecii sunt nocturne, vânătoare în principal în întunericul nopții. Ei mănâncă prada, care este mic și liniștit, ca și molii si alte insecte, care pot fi greu de găsit în lumină scăzută și întuneric. Deși expresia & quot; orb ca un liliac & quot; este utilizat pe scară largă, liliecii nu sunt orbi; pe care o folosesc doar un mijloc mult mai fiabile de localizarea acestor sfaturi mici de cină decât vedere.

Când este timpul pentru a găsi hrană, lilieci emit o serie de strident sună în întunericul care sări înapoi, atunci când a lovit un obiect. Atunci când un liliac aude sunetul ecou, ​​știe un obiect se află în apropiere, și zboară mai aproape de sursa de ecou pentru a trimite mai multe semnale. Ca sunetul ecou-back a crește în intensitate, liliacul știe că din ce în ce mai aproape de prada, și El continuă emite semnale până când coboară în pentru a ucide. Acest proces de a găsi locația unui obiectiv prin ascultarea ecouri sonar este numit Ecoul . Site-ul

În timp ce în primul rând cu ajutorul sonarului pentru a găsi hrană, liliecii pot folosi, de asemenea, sonar într-un mod ostil și competitiv, în conformitate de cercetare de la 2014. Wake Forest cercetator la Universitatea William Conner si Universitatea din Maryland coleg Aaron Corcoran folosit sisteme audio și video pentru a observa comportamentul liliecilor gratuite-coada mexicane, deoarece vânate pentru molii tigru, o gustare favorit. Ei au descoperit ca liliecii emis un sunet specific, care a avut succes în a interfera cu sonar altor lilieci-caută prada din aceeași specie. Ei au numit acest proces matura bruiaj. Studiul a concluzionat ca liliecii emit acest sunet în mod intenționat pentru a interfera cu sonar de tovarăși care caută produse alimentare [Sursa: Yong].

Cand cercetatorii au redat înregistrări ale sunetului de bruiaj a altor lilieci în căutare de insecte, cei lilieci au fost, de asemenea, aruncate pe pista; sunetul făcut lilieci 86 la suta mai mu

Page          [1] [2]