Descoperirea cunoştinţelor
/ Knowledge Discovery >> Descoperirea cunoştinţelor >> divertisment >> sport >> baschet >> jucători >> paznici >>

Nancy Lieberman Lieberman

Nancy
Răsfoiți articol Nancy Lieberman Nancy Lieberman

Poziție: Garda

Nancy Lieberman a fost primul student de liceu, bărbat sau femeie, pentru a face o echipa de baschet din SUA Olimpic, prima femeie pentru a juca în liga profesională de barbati, iar prima femeie să facă un tur cu Washington generali (foliile pentru Harlem Globetrotters).

Ea a condus echipa ei colegiu de back-to-back campionate nationale, stabilite colegial înregistrări pentru fură și asistă - porecla ei era " Lady Magic " - Și a contribuit la remodelarea baschet femeilor într-un joc mai fizic și distractiv

Născut 01-07-1958, în Brooklyn, Lieberman aruncat în sport, în ciuda obiecțiilor de la mama ei, joaca primul fotbal cu băieții înainte de a alege de baschet ca ei. favorit. A învățat să îl stangaci - la fel ca idolul ei, Willis Reed - și

inspirat din boxer Muhammad Ali

În 1975, în timp ce numai 16 de ani, a mers la. de castingul naționale SUA și coate drum pe echipa. Medalie de argint în ea Montreal doi ani mai târziu a făcut-o cea mai tânără medaliat de baschet din istoria olimpică.

Asta toamna, Lieberman înscriși la Universitatea Old Dominion, în cazul în care ea a jucat patru sezoane și medie de 18.1 puncte, 8.7 recuperări, 7.2 pase, și 3.9 fură. Ea a fost numit un All-american de trei ani de funcționare și jucătorul național al anului de două ori. Lieberman a condus Lady monarhii la titluri nationale in 1979 si 1980.

Lieberman mai târziu a jucat în ligile două femei - Femei Professional Basketball League în 1980, câștigând 100.000 $ de la Dallas Diamonds, și o nouă ligă a acestora nume în 1984, până la pliate din cauza problemelor financiare.

În timpul răgaz de joc, ea a promovat de baschet a femeilor și a urmărit alte interese, inclusiv de lucru ca un antrenor de tenis Martina Navratilova mare.

In 1986, Lieberman a intrat în Springfield faima Statele Unite ale Americii Baschet League și a jucat un sezon împotriva bărbaților. Ea a spus că joc o în USBL ajutat " întinde la orizont pentru femei, în viitor, ".

Lieberman căsătorit jucător de baschet Tim Cline în 1988 și a început o carieră de radiodifuziune. Ea a fost ales în Hall of Fame în 1996 și în prezent este una dintre cele mai respectate femei de baschet comentatorului pentru ESPN
Pentru mai multe pe cei mai mari jucători de baschet din toate timpurile, vizitați:.

  • Marea baschet Jucatori

    Page [1] [2]