Descoperirea cunoştinţelor
/ Knowledge Discovery >> Descoperirea cunoştinţelor >> cultură >> geografie >> caribbean >> mai mare și mai puțin Antilele >>

Geografia Hispaniola

Geography de Hispaniola
Căutați Geografia articol din Hispaniola Geografie din Hispaniola

Hispaniola, o insulă în Indiile de Vest. Acesta se află între Cuba și Puerto Rico. Vest de-al treilea este ocupat de Haiti, restul de Republica Dominicană.

Hispaniola este de aproximativ 400 mile (640 km) lungime și 150 de mile (240 km) la nivel. Acesta are o suprafata de 29,530 mile pătrate (76,482 km2). Este o insula tropicala, muntoasa. Cel mai înalt vârf de pe insula, precum și în Indiile de Vest, este Pico Duarte, care ajunge la 10,417 de picioare (3175 m). În joase, regiunile protejate, caldura este intensă, dar în zonele mai înalte clima este moderat.

Pădurile luxuriante sunt încă în mare măsură inaccesibile. Cedar, mahon, Lignum vitae, logwood, și fustic sunt pădurile mai valoroase. Trestie de zahăr, tutun, cacao, banane, sisal, bumbac și prospere în văile bogate, campii, și zonele de coastă Hispaniola lui. Cafea este ridicat în munți. Alte produse includ miere, melasa, rom, și piele.

descoperiri arheologice arată că oamenii au trăit pe Hispaniola de mii de ani. Cristofor Columb reperate insula la 6 decembrie, 1492. Fratele său Bartolomeu stabilit pe ea prima așezare europeană permanentă în Lumea Nouă, orașul Santo Domingo.

indienii de pe Hispaniola a fost forțată în sclavie de către spaniolă și a murit treptat. În secolul al 17-lea, a treia de vest a Hispaniola a fost cuprins de Buccaneers franceze. Spania nu a reușit să-i disloce și a cedat acest domeniu în Franța în 1697. Atât francezii și spaniolii au adus în mii de sclavi africani pentru a înlocui forța de muncă indian diminuarea. Prin secolul al 18-lea negrilor numeric albii zece-una.

colonie franceză a câștigat independența în 1804, devenind Republica Haiti. Colonia spaniol a proclamat independența în 1821, dar a fost controlată de către Haiti până în 1844, când a devenit Republica Dominicană.