Descoperirea cunoştinţelor
/ Knowledge Discovery >> Descoperirea cunoştinţelor >> tech >> calculator >> program de calculator >>

Cum Perl Perl Works

How Works
Introducere în modul în care funcționează PERL

Perl este un cunoscut și foarte respectat limba destul de simplu, scripting. Acesta este folosit pentru o varietate de sarcini (de exemplu, îl puteți folosi pentru a crea echivalentul a DOS fișiere lot sau C shell script), dar în contextul dezvoltării web este folosit pentru a dezvolta scripturi CGI.

Unul dintre lucrurile frumoase despre Perl este că, pentru că este un limbaj de scripting, oamenii dau departe codul sursă pentru programele lor. Acest lucru vă oferă posibilitatea de a învăța Perl de exemplu, și puteți, de asemenea descărca și modifica mii de scripturi Perl pentru uz propriu. Unul dintre lucrurile rele despre Perl este că o mare parte din acest cod liber este imposibil de înțeles. Perl se pretează la un stil incredibil de criptic!

Acest articol presupune că știi deja cum să program (daca stii limbajul de programare C, acest lucru va fi deosebit de ușor pentru tine). Perl este ușor de utilizat, o dată ce știi de bază. În acest articol, vom începe la începutul și vă arată cum să faci cele mai frecvente sarcini de programare folosind Perl. Până la sfârșitul acestui articol, veți fi în măsură să scrie propriile scripturi Perl cu relativă ușurință, și a citit script-uri criptice scrise de alții, cu ceva mai puțin probleme, dar acest lucru va fi un bun punct de plecare.
Noțiuni de bază

Pentru a începe cu Perl ai nevoie de interpret Perl. Pe orice mașină UNIX există o probabilitate de 99,99 la sută, care este deja acolo. Pe o mașină Windows sau Mac, trebuie să descărcați cea mai recentă versiune a limbajului și instalați-l pe calculatorul dumneavoastră. (A se vedea link-urile de la sfârșitul acestui articol pentru mai multe informații.) Perl este disponibil pe scară largă pe Web și este gratuit

Apoi, asigurați-vă că vă uitați în directorul DOCS care vine cu Perl -. Va exista fi-tip manual de utilizare lucruri acolo. La un moment dat, n-ar strica să citești prin toate documentele, sau cel puțin a scana o. Inițial, va fi greoaie, dar după ce a citit acest articol se va face mult mai mult sens.
Hello World

După ce ați încărcat Perl, asigurați-vă că aveți calea ta setat corect pentru a include executabilul Perl. Apoi, deschideți un editor de text și de a crea un fișier text. În fișierul, așezați următoarea linie:

 Print " Hello World \\ n "; 

Denumiți fișierul " ". test1.pl! La promptul de

Page [1] [2] [3] [4] [5]