Descoperirea cunoştinţelor
/ Knowledge Discovery >> Descoperirea cunoştinţelor >> cultură >> geografie >> America de Nord >> Statele Unite >> sud-vest >>

Geografia Austin

Geography de Austin-Texas
Cautati Geografia articol de Austin-Texas Geografia Austin-Texas

Austin, Texas, sediul Travis County și capital de stat. Acesta se află pe râul Colorado, în sud-centrală Texas, la capătul sudic al Lacuri Highland (formate de baraje pe râul). Două dintre lacurile, Lacul Austin și Town Lake, sunt în oraș. Guvernul și activitățile de stat aferente sunt pilonii economiei Austin. Cercetare științifică și de fabricație, în special de echipamente electronice, sunt, de asemenea, semnificative. Austin este site-ul de campusul principal de la Universitatea din Texas si a mai multor scoli mai mici. Austin este deservită de cale ferată, Interstate 35, și Aeroportul Internațional Austin-Bergstrom.

Printre obiectivele turistice ale orașului remarcat este roz State Capitol granit, finalizat în 1888 și după model capitala națională. Ceea ce este acum Henry Muzeul O. a fost acasă poveste scurt scriitorului în timp ce el a trăit în Austin. La Universitatea din Texas Memorial Museum sunt exponate în domeniul științei naturale și istorie stat. De asemenea, pe campus sunt Lyndon Baines Johnson Biblioteca și Muzeul, care conțin lucrări și memorabilia Președintelui 36, și Performing Arts Center, acasă la Orchestra Simfonică din Austin și Lyric Opera Austin.

Austin are multe parcuri frumoase și grădini. Situat la 40 mile (64 km) vest de Austin, în apropiere Johnson City, este LBJ Ranch, casa președintelui Johnson și un sit istoric național.

Stabilirea Waterloo, care a fost înființată în anul 1835, a fost ales ca site-ul pentru capitala Republicii din Texas în 1839. A devenit capitala în 1840 și a fost redenumit Austin, Texas, după pionier Stephen F. Austin. Atacurile de indieni și mexicani forțat guvernul să se mute la Houston temporar (1842-1844). Când Texas a devenit un stat în 1845, Austin a devenit din nou capitala

Orasul are forma consiliu-manager al guvernului

Populație:... 656562