Descoperirea cunoştinţelor
Knowledge Discovery >> Descoperirea cunoştinţelor >> ştiinţă >> spaţiu >> explorarea spațiului >> 

Cine a fost James Webb?

 
Who fost James Webb?
Care a fost James Webb?

La vârful cursa spațială, două superputeri înfruntarea afară pentru supremație printre stele. În colțuri opuse, URSS și Statele Unite ale Americii a lucrat febril pentru a perfecta nave spațiale lor și de a găsi o modalitate de a oameni pe Lună teren. Numai unul ar apărea ca învingător. Și doar unul dintre ei a fost condus de un om uns cu toate alifiile, politic-savvy pe nume James E. Webb, care a valorificat puterea de NASA și propulsat organizația a (literalmente) înălțimi niciodată înainte de-vazut.

Webb este cel mai bine cunoscut sub numele de al doilea director al NASA. El a supravegheat organizarea din 1961 până în 1968, și este universal creditat pentru unele dintre cele mai epice succese NASA, inclusiv programul Apollo.

Sa născut în octombrie 1906 și a murit la varsta de 85, la 29 martie, 1992. În sale decenii de opt plus de pe Pamant, Webb a dus o viață dinamic și puternic în ambele entități corporative și agenții guvernamentale.

Totul a început pentru Webb când a devenit pilot de Marine Corps la începutul anilor 1930. După stagiu său în serviciul activ, a obtinut diploma de drept de la Universitatea George Washington.

El a lucrat în serviciul public, pentru prima oară secretar pentru Rep. Edward W. Pou și apoi pentru O. Max Gardener. De la 1936 la 1943, el a lucrat la Sperry Gyroscope Corp., unde a urcat la vice-presedinte înainte de a reveni la pușcașii marini de al doilea război mondial.

După ce războiul diminuat, el a reînnoit cariera în drept și apoi a servit ca Biroul de buget director și apoi subsecretar de stat. Calea lui apoi a condus la corporații implicate în tehnologii avansate, cum ar fi Kerr McGee-ulei Industries și McDonnell Aircraft. Imediat înainte de a fi numit director al NASA, a lucrat pentru Ridge Institutul de Studii nucleare de stejar.

Webb fost un om bine conectat și ambițioasă. Aceste trasaturi au fost active ca el a luat conducerea NASA în timpul administrației Kennedy. John F. Kennedy plasat capital politic și personal imens în programul spațial tinerei, folosind viziuni de glorie spațiu pentru a capta imaginația și sprijinul a milioane de cetățeni americani.

Webb apoi, a fost personal responsabil pentru îndeplinirea grandioase visele lui JFK . Președintelui directivă cu el? Pune un om pe Lună, și fă-o înainte de oricine altcineva. Pentru Webb, a fost provocarea de o viata.
Lider NASA în spațiu

Page          [1] [2] [3]