Descoperirea cunoştinţelor
Knowledge Discovery >> Descoperirea cunoştinţelor >> ştiinţă >> dicţionar >> oamenii de stiinta de renume >> biologi >> biologi australian >> 

Sydney Brenner Brenner

 
Sydney
Căutați articol Sydney Brenner Sydney Brenner

Brenner, Sydney (1927), un biolog molecular din Africa de Sud și genetician, pe locul ca fiind unul dintre fondatorii domeniul biologiei moleculare. El a împărtășit Premiul Nobel 2002 pentru Fiziologie sau Medicina pentru cercetarile sale cu privire la modul gene de control creșterea și dezvoltarea organismelor.

Brenner obținut o diplomă de master de la Universitatea din Witwatersrand din Johannesburg, Africa de Sud, în 1947, și un doctorat de la Universitatea Oxford din Anglia, în 1954. El sa întors la Johannesburg în 1955 pentru a preda fiziologie la Witwaters-rand. În 1957, el sa alăturat personalul de cercetare a Laboratorului Consiliului Medical Cercetare de Biologie Moleculara din Cambridge, Anglia, și mai târziu a devenit director de unitate de genetica moleculara

Consiliului în 1961, Brenner si colegii sai au descoperit ARN mesager ( ARNm), o substanță care transportă instrucțiuni de fabricare a proteinelor într-o celulă. In acel an, el si genetica pionier Francis Crick HC confirmat teoria sa privind structura codului genetic, care este secvența de unități chimice care determină funcția de molecule de ADN și ARN. Ei au aratat ca codul genetic este format din grupuri de unități de trei chimice numite tripleți și că fiecare triplet nu împarte o unitate chimică cu un alt triplet.

În 1963, Brenner folosit un vierme, Caenorhabditis elegans, ca o cercetare organism. El și asociații săi mapate sistemului nervos viermi și urmărite în fiecare etapă a dezvoltării sale la nivel celular. Brenner mapate, de asemenea, genele viermi. Genetica sale lucrează cu C. elegans a devenit un program de model pentru alti cercetatori. În 1996, el a fondat Institutul de Științe Moleculara, o organizatie de cercetare privata din La Jolla, California. Sa mutat la Berkeley, California, în 1998.

Brenner comun Premiul Nobel din 2002 cu H. Robert Horvitz din Statele Unite si John E. Sulston al Marii Britanii. Cele trei biologi efectuat cercetări cu privire la dezvoltarea, creșterea, și moartea celulelor viermilor rotunzi mici numite nematozi.