Descoperirea cunoştinţelor
Knowledge Discovery >> Descoperirea cunoştinţelor >> cultură >> geografie >> America de Nord >> Statele Unite >> sud-est >> 

Geografia Chattanooga

 
Geography de Chattanooga
Căutați Geografia articol din Chattanooga Geografie din Chattanooga

Chattanooga, Tennessee, sediul Hamilton County. Acesta se află pe Moccasin Bend râului Tennessee, în Valea Mare a Appalachians. Limitele de sud a orașului ajunge la granița Georgia. La nord se ridică Signal Mountain și la sud, Lookout Mountain. .)

Chattanooga, în inima regiunii elaborat de Autoritatea Tennessee Valley, este un centru industrial și comercial prosper. Hidroelectrică ieftin, cu condiția de Tennessee Valley Authority, și depozite de cărbune din apropiere au contribuit la creșterea orașului. Produsele fabricate aici includ textile, mobilier, produse chimice, medicamente, utilaje, alimente procesate, și ceramică.

Muzeul de Artă și Hunter Aquarium Tennessee sunt printre multe atracții ale orașului. Un campus de la Universitatea din Tennessee este în Chattanooga.

În timpul Războiului Civil, bătăliile de la Chickamauga, Lookout Mountain, și Missionary Ridge au fost luptat aproape Chattanooga. Părți ale acestor câmpuri de luptă forma Chickamauga și Chattanooga Militar National Park. Deasupra Lookout Mountain sunt Point Park, o secțiune a parcului militar; și Rock City, cu caverne pitorești, chasms, și alte formațiuni de rocă naturală. În zilele senine șapte state se poate observa din Summit-ul muntelui, care se poate ajunge pe un drum sau Incline feroviar. Chickamauga Lake, pe râul Tennessee, oferă site-uri populare de agrement.

Chattanooga crescut pe site-ul unui post de tranzacționare indian și a luat numele de la un cuvânt care înseamnă Cherokee "piatra ridicandu-se la un punct," descrie Lookout Mountain . Acesta a fost reținut în 1839.

Chattanooga are forma consiliu-manager al guvernului

Populație:.. 155554