Descoperirea cunoştinţelor
Knowledge Discovery >> Descoperirea cunoştinţelor >> cultură >> geografie >> Asia >> Caracteristici fizice >> insule >> 

Geografia Timor Island

 
Geography Timorului Island
Căutați Geografia articol din Timor Island Geografie din Timorul Island

Timor, unul dintre insulele din arhipelagul indonezian. Acesta se află în grupul Lesser Sunda între Savu și Timorul mărilor, aproximativ 650 mile (1,050 km) la est de Java. Timorul este aproximativ 300 de mile (480 km) lungime și până la 60 de mile (97 km) la nivel; zona sa este de aproximativ 13100 mile pătrate (33.900 km2). Timorul este în mare parte muntos, cu unele vârfuri ajungând la altitudini de mai mult de 9500 de picioare (2900 m). Clima este tropical.

insulei trăiesc în principal de agricultură și pescuit. Rice și porumb sunt culturile principale. Cele mai multe dintre locuitorii insulei sunt Timorul-a amestecat stoc malaezian și Papuan. Kupang și Dili sunt capitale provinciale și orașele principale și porturi.

Portughezii au ajuns Timorul în secolul al 16-lea. În 1613 olandezii au susținut pe insula. Cele conflict revendicările portughezi și olandezi au fost soluționate printr-un tratat în 1859, care a divizat insula în Timorul de Est (portugheză) și Vest Timor (Dutch). În timpul al doilea război mondial japonezii au ocupat insula de la începutul anului 1942 până în 1945. Partea olandeză a devenit parte din Indonezia, atunci când a fost câștigat independența în 1949. În 1975, portughezii au abandonat partea lor de a rebelilor care doresc independenta, dar în anul următor Indonezia anexat regiunea. Rebelii au continuat lupta până în 1999 Indonezia a permis un referendum privind independența, care a fost aprobat de o mare majoritate de Est Timorul. Indonezia și-a retras trupele din noiembrie și Organizația Națiunilor Unite a stabilit o administrație de tranziție. Timorul de Est a fost recunoscută în mod oficial ca stat independent pe 20 mai, 2002.