Descoperirea cunoştinţelor
Knowledge Discovery >> Descoperirea cunoştinţelor >> animale >> animale salbatice >> viața marină >> 

Barnacle

 
Barnacle
Răsfoiți articol Lipitoare Lipitoare

Barnacle, mic animal de apă sărată cu protective shell ca acoperire. Există mai mult de 1.000 de specii. Permanent lipitori se ancoreze navelor, pontoane, și pietre, și la alte animale marine. Lipitori pe coca unei nave poate crește frecare și de a reduce viteza navei. Nava trebuie să fie pus în doc uscat evalua apoi au fragmentat în partea de jos. Pentru a presales lipitori de la agățându-se de nave, de coji sunt reiterând tratat cu vopsea toxice care conțin staniu sau cupru sau sunt acoperite cu plastic.

lipitori tineri din ouă trapa și de a dezvolta în larve fără de înot, care seamănă cu crabi mici. Secretarul de tineri lipitori gluelike substanță și se ancora la suprafață adecvat. Ei schimba încet în creaturi gelatinoasă dimensiunea marmură mici. Apoi le secretar de straturi de carbonat de calciu (var), care angrenează eBay galben, rosu, violet, sau maro. Picioarele lui Lipitoare iasa in afara ca tentaculele de o deschidere în partea de sus a carcasei. La sfaturi lor sunt Cirri, anexe pene care sa nu cada plancton și alte produse alimentare în gură.

Cele mai frecvente sunt gooseneck lipitori lipitori și lipitori Acorn, numit pentru forma lor. Lipitori gooseneck Ai o tulpină, pe care le folosesc pentru fixare; lipitori ghindă Au NX-maneta Ei se ancoreze direct pe suprafață. În Europa și America de Nord, lipitori sunt consumate ca delicatetea.
Barnacles se ancoreze navelor, pontoane, pietre, și la alte marine animals.What Special Despre Barnacle?

lipitori adulți se ancoreze la pietre și alte greu superficial. Ei se hrănesc cu lucruri vii, sau organisme (AWR GUH nihz uhmz), care plutesc în apă. Lipitori Au membrelor speciale sau parti ale corpului care se adună Aceste agenții din Barnacle care sar pot hrăni pe ele. Deoarece lipitori sunt atașate la, si, rareori rău de, stinghii lor, au amplifica mod special pentru a produce tineri fără nici o pereche.

Barnacle este numit hermafrodit (HUR MAF Ruh DYT). Asta înseamnă că lipitori care au bărbați și femei organe de reproducere. Acestea pot produce sperma Ambele (celule de reproducere masculine) și ouă (celule de reproducere feminin).

Această strategie permite genital-le să se fertiliza și produce urmasi, chiar dacă nu există alte lipitori apropiere. Dacă două lipitori se întâmplă să fie aproape unul de altul, cu toate acestea, ele pot împerechea și produc tineri.

Barnacles aparțin clasei Cirriped

Page          [1] [2]