Descoperirea cunoştinţelor
Knowledge Discovery >> Descoperirea cunoştinţelor >> animale >> animale salbatice >> mamifere >> 

Rhinoceros

 
Rhinoceros
Introducere în Rinocerii

Rinocerii, un animal uriaș de Africa tropicala si Asia. Există cinci specii de rinoceri. Acestea variază în înălțime la umăr între 4 și 6 picioare (1.4 la 2 m), iar în greutate între unu și patru de tone (900 până la 3600 kg).
Rinocer are una sau două coarne, în funcție de specie.

rinocerul are un cap masiv si corp; urechile mici, cu varfuri rotunjite; ochi mici; picioare scurte, indesate; și o coadă scurtă. Există trei degete la fiecare picior, fiecare cu un cui hooflike.

Pielea de rinocer este galben-brun la gri sau negru. Este gros si poate fi fara par sau acoperite cu grosier, păr zbârlit, în funcție de specie. La unele specii, pielea este dispus în falduri seamana plăcile de armare. Coada are un smoc de păr țepos la vârful.

Rinoceri sunt active în dimineața devreme și seara, hranindu-se cu frunze, ramuri, fructe, și iarbă. Unele specii au buze prehensile, care îi ajută să înțeleagă alimente. În timpul zilei, rinoceri înota în noroi și să ia băi de praf pentru a se elibera de iritarea provocate de hoardele de căpușe care le infesta. Bovine egrete și oxpeckers, de asemenea, numit păsări căpușe, sunt adesea observate cocoțat pe spinarea rinoceri, hrănindu-se cu căpușele. Mustrări lor zgomotoase sună o alarmă atunci când abordări pericol.

rinocerul are viziune săraci, dar simțurile acute de mirosul și auzul. Este cunoscut pentru tarifele sale neprovocat. Acuzațiile sunt considerate a fi rezultatul vederii sale săraci, care îl face să intre în panică la mirosuri ciudate și sunete. În timpul unei taxe, un rinocer poate rula la fel de rapid ca 25 mile pe oră (40 km /h).

Femela are de obicei un singur vițel. Asistentele vițel de aproximativ doi ani și stă cu mama pentru un an sau doi. Rinoceri mature la vârsta de cinci sau șase, și au o durată de viață de până la 50 de ani.

Oamenii sunt singurele dușmanii rinoceri adulti. (Rinoceri Tinerii sunt prada pe de lei și hiene.) După vânate ca animale trofee, cele mai multe specii de rinoceri sunt acum protejate în rezervele de joc. Cu toate acestea, ele sunt vânate ilegal pentru coarnele lor. Coarnele sunt la sol în praf și folosit în medicina populară în China, Coreea, Japonia și, și sunt realizate în mânere pentru pumnale ceremoniale din Yemenul de Nord. Datorită astfel de braconaj, toate cele cinci specii de rinoceri sunt amenințate cu dispariția.
Ce este ciudat degetele de la picioare si nasul un rin

Page          [1] [2] [3]