Descoperirea cunoştinţelor
Knowledge Discovery >> Descoperirea cunoştinţelor >> animale >> animale salbatice >> mamifere >> 

Ce se întâmplă cu balene după ce mor?

 
What se întâmplă cu balene după ce mor?
Ce se întâmplă cu balene după ce mor?
În 1970

, Departamentul Oregon Transporturilor a întâmpinat o problemă uriașă. Mai precis, agenția sa confruntat cu o situație dificilă de mărimea, ei bine, un 8 tone (7,2 tone metrice-) balena. Asta noiembrie o balena sperma mort spălat pe malul Oregon în apropiere de orașul de coastă din Florența. Dacă ați prins vreodată un damf de doar câteva uncii de putrezire carne in frigider, va puteti imagina mirosul care 16.000 de lire sterline (7,256 kg) s-ar emite. Din acest motiv, sarcina de a scoate într-un fel care munte de carne flasc a fost repartizat la Departamentul de Transport.

Cum a agenției de a aborda o astfel de sarcină uriașă? Într-un feat care a evoluat de la o legendă în Internet datorită imagini postate pe YouTube, Oregon Departamentul de Transport a decis că cel mai eficient mod de a dispune de balena a fost pur și simplu să-l arunce în aer. Tachelaj o jumătate de tonă (0,45 tone metrice) de dinamită la cadavrului, se pare ca un lucru sigur că, la detonare balena ar transforma instantaneu în bucăți de mărimea bastoane de pește, care ar stropi in ocean.

dar oficialii punct și de spectatori nu au fost atât de norocoși. În timp ce au făcut martorii unei explozii enorme, resturile rezultate a zburat spre țara în loc de mare, duș curaj de balene pe privitori și mașini din apropiere [sursa: Welch]. Nouă ani mai târziu, atunci când 41 de balene sperma moarte plutit în derivă pe țărmurile Oregon, nimeni nu a scos explozibilul. În schimb, oficialii au efectuat un incinerare improvizat de îngroparea și arderea carcaselor pe durata a două zile [sursa: Chawkins].

În cazul balenelor eșuată ca acestea, procedurile de înmormântare nu sunt exact ceremonios. Carcasele remorcate la mare poate spăla din nou, și cele îngropate poate elibera ulei atragerea rechin [sursa: Chawkins]. În cazul în care zona este nelocuită, expertii recomanda cea mai simplă opțiune: Lăsați corpul singur și să natura ia cursul [sursa: Geraci și Lounsbury]. Principalul avertismentul pentru că, cu toate acestea, este amintindu pentru a felie deschide abdomen, pentru a evita acumularea carbogazoasă în interiorul balenei, care ar putea provoca o erupție murdar [sursa: Geraci și Lounsbury]. Locuitorii din Tainan, Taiwan asistat la acest surpriză cetaceu în 2004, atunci cand cercetatorii au fost transportați o balena sperma mort care a explodat brusc pe o stradă oraș [sursa: M

Page          [1] [2] [3] [4]